تجربه های نو از دنیای نو

حساسيت به گندم:
گندم مي تواند باعث مجموعه اي از مشكلات پوستي ، گوارشي ، و تنفسي شامل بثورات جلدي ، سردرد ، حالت سرماخوردگي ، ورم معده و اسهال شود. اين حساسيت در صورتي كه تشخيص داده نشود ، موجب نگراني فرد خواهد شد.
با وجود شباهت هايي كه بين علائم اين آلرژي و بيماري سلياك وجود دارد ، بايد توجهداشت كه اين دو با هم اشتباه نشود.

تفاوت بين حساسيت به گندم و بيماري سلياك

آلرژي نسبت به گلوتن تحت عنوان بيماري سلياك شناخته مي شود و افرادي كه نمي توانند دانه هاي حاوي گلوتن را تحمل كنند تحت تاثير قرار مي دهد.
اين يك اختلال گوارشي است كه به روده كوچك آسيب مي رساند و با جذب مواد مغذي از غذاها تداخل مي كند.
اين بيماري با رعايت رژيم غذايي قابل كنترل است و درمان خاصي هم براي آن وجود ندارد.
آلرژي به گلوتن شامل گندم اغلب اشتباه تشخيص داده مي شود و مي تواند يك بيماري پيشرونده باشد. ابتدا به صورت حساسيت به گلوتن با نشانه هاي تاخيري (دو تا سه روز پس از خوردن) و نهايتا رسيدن به مرحله اي كه منجر به واكنش فوري و شديد نسبت به هر غذايي كه حاوي گلوتن است مي شود.
در صورتي كه نمي دانيد به بيماري سلياك مبتلا هستيد يا نسبت به گندم حساسيت داريد با يك متخصص آلرژي مشورت كنيد.

علائم

حساسيت واقعي به گندم نادر است و معمولا پيش از سه سالگي تشخيص داده مي شود ، اما عدم تحمل گندم مربو ط به حساسيت به گلوتن ( پروتئين موجود در گندم و جو ) شايع تر است . نشانه هاي عدم تحمل ممكن است زماني روي دهد كه شما گندم مي خوريد يا ممكن است مدتي پس از خوردن پيش آيد اما مي تواند نشانه ساير مشكلات كلينيكي هم باشد . علائم عدم تحمل غذا با حساسيت هاي غذايي متفاوت است. نشانه هاي عدم تحمل غذا شامل تهوع ، درد معده ، نفخ ، انقباضات و گاز ، استفراغ ، سوزش قلب ، اسهال ، سردرد و عصبانيت هستند.
علائم حساسيت غذايي از خفيف تا شديد متغيرند و مقدار غذاي موردنياز براي تحريك يك واكنش آلرژِي در افراد مختلف متفاوت است . اين نشانه ها شامل بثورات جلدي يا كهير ، تهوع ، درد معده ، اسهال ، خشكي پوست ، و تنگي نفس مي شود.

زندگي بدون گندم :
حذف گلوتن هميشه به معني حذف گندم نيست و انواع نان و غلات با برچسب بدون گلوتن در واقع شامل بدون گندم نيز مي شود. افراد حساس به گندم بايد از همه انواع گندم پرهيز كنند بنابراين فهرست اجزاء تشكيل دهنده غذاهاي بدون گلوتن را به دقت بخوانيد و محصولاتي با برچسب " بدون گندم و گلوتن " را انتخاب كنيد.

مراقب افزودني هاي مخفي باشيد

افزودني هاي مخفي موادي هستند كه ممكن است حاوي گندم يا محصولات جانبي آن باشند مانند گلوتن گندم كه به عنوان عامل تثبيت كننده به بسياري از غذاها اضافه مي شود. نكته قابل توجه اين است كه امكان دارد اين افزودني ها از مواد غذايي آلرژي زا گرفته شده باشند.
اين غذاها شامل شير (كازئين) ، تخم مرغ (آلبومين) ، ماهي ، صدف خوراكي ، بادام زميني ، گندم يا سويا هستند بنابراين علاوه بر نوع مواد غذايي به هنگام خريد ، برچسب مربوط به افزودني هاي آنها را نيز به دقت بخوانيد.

+ نوشته شده در  یکشنبه 27 آذر1390ساعت   توسط مریم | 
 
صفحه نخست
پست الکترونیک
آرشیو
عناوین مطالب وبلاگ
درباره وبلاگ
مي گويند كه انسان براي شاد و سعادتمند بودن در اين دنيا به اين چيزها نياز دارد :
كسي براي دوست داشتن،كاري براي انجام دادن و چيزي براي آرزو كردن
"تام بودت"

پیوندهای روزانه
خانواده خوب
بهشت کوچکی به نام خانه ما(شیلا)
خانه سبز ما(رها...)
استیشن(رعنا)
خورشید(نیکای عزیز)
گوناگون (عادل)
شیمی مانند (صابر)
علمی پژوهشی (حمید)
سایت تخصصی... (علی)
زیتون (خط خطی)
آرشیو پیوندهای روزانه
نوشته های پیشین
مهر 1392
دی 1391
آبان 1391
تیر 1391
فروردین 1391
اسفند 1390
آذر 1390
مهر 1390
مرداد 1390
خرداد 1390
آبان 1389
مهر 1389
شهریور 1389
مرداد 1389
دی 1388
مرداد 1388
تیر 1388
آذر 1387
مهر 1387
شهریور 1387
مرداد 1387
تیر 1387
خرداد 1387
اسفند 1386
بهمن 1386
آذر 1386
آبان 1386
مهر 1386
شهریور 1386
مرداد 1386
تیر 1386
خرداد 1386
اردیبهشت 1386
فروردین 1386
اسفند 1385
بهمن 1385
آرشیو موضوعی
مامان و نی نی
آلرژی در کودکان و شیرخواران
نکات تربیتی کودک
تغذیه شیرخواران و کودکان
طب سنتی
پاسخ به سوالات شما
خوشایندسازی زایمان (راهنمای کاربردی زایمان طبیعی)
راه هنرمند(بازیابی خلاقیت)
همسرانه
خانه داری
آشپزی
حدیث خانواده
فال زندگی
گلدان ما
نگاه شیشه ای
رنگارنگ
بهداشتی
هدیه های من به امیر ماهم
لغتنامه
نوشیدنیها
رمضان
کارمندی
قورباغه را قورت بده
مهاجرت
پیوندها
>>گروه تازه عروس (عضو شوید)
>>ایمیل گروه (برای دریافت مطالب شما و ارسال به تمام اعضای گروه)
>>ایمیل وبلاگ
 

 RSS

POWERED BY
BLOGFA.COM